Tündérkert Panzió

Tündérkert Panzió

Házirend

Érkezés: csak előre bejelentkezett Vendégeket tudunk a vendégházba fogadni. A szállás adott nap délután 14 óra és 19 óra között foglalható el az adatlap felvétele után. A szálláshelyet az távozási napon 10 óráig kell elhagyni.

Fizetés: a szállás kiegyenlítése a távozás napján történik az előre megbeszélt fizetési eszköz szerint, euró esetén K&H Bank eladási árral. Ha valami miatt az Ön által előre lefoglalt időszak vége előtt távozik a szállásról, nem áll módunkban a szállásdíjat csökkenteni illetve visszafizetni.

Internet használat: laptopjához ingyenes wifi internet csatlakozási lehetőséget biztosítunk, ami letöltésnél lelassul, ezért kérjük a Vendégeket, videót, filmeket ne töltsenek le. Wifi csatlakozás: Tündérkert, kód: **********

Parkolás: zárt udvarban max. 5 autó számára.

Udvar épület zárása: ha a háziasszony nincs jelen, kérjük a kapukat, az épület bejáratait kulcsra zárni. Az épület külső ajtói kilincsfelhúzás követően lesz zárható, kérjük, a kulcsokra nagyon vigyázzatok, az épület zárjai egyedi biztonsági zárral vannak, ellátva a kulcs elvesztése esetén ki kell fizetni a komplett zárcserét!

Dohányzás: csak a kijelölt helyeken szabad a dohányozás (terasz, szalonnasütő). Tisztelettel megkérjük dohányzó Vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében, hogy az udvaron és a vendégház egész területén a csikkeket ne szórják el. Az épületben és annak bejáratától 5 méteren belül Tilos a dohányzás!

Berendezési tárgyak használata: kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát. A szobák berendezését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt a házból kivinni tilos! A bútorokat átrendezni kizárólag a tulajdonos beleegyezésével lehet.

Takarítás: a szobákat a Vendégek kitakarítva tisztán kapják meg, hét napnál hosszabb itt tartózkodás során 1 alkalommal ágynemű és 4 naponta törölköző csere. Az ettől eltérő igényeknek természetesen eleget teszünk felár ellenében. Megkérjük a Vendégeket, hogy a tisztaság fenntartásának érdekében a vendégházban váltócipőt használjanak.

Hulladékkezelés: a ház minden helyiségében található szemetes, ami a Vendégek számára is használható. Szelektív gyűjtés műanyag, fém az erre kihelyezett tárolókba kerüljenek.

Tűzrakás, bográcsozás: A konyhahasználat szerinti feltételekkel. Tüzet rakni kizárólag a kijelölt helyen a mindenkori tűzvédelmi szabályok megtartásával lehet. Csak az erre kijelölt farakásból, szélcsendben egy vödör oltó vízzel. Tűzrakás utána kérjük, a szemetet összeszedni a parazsat leönteni.

Kerékpárkölcsönzés: vendégházunkban lehetőség van kerékpárbérlésre, aminek összege 1óra/db 800 Ft, 4óra/db 2.000Ft, 8 óra/db 2.500Ft, gyermelülés/alkalom/db 500Ft. A vendégház semmilyen módon nem felelős a Vendég testi épségéért, valamint egy esetleges baleset miatt bekövetkezett sérülésekért. A nem megfelelő használatból-balesetből vagy lopásból eredő károkért teljes mértékben a kölcsönvevő a felelős.

Konyhahasználat, étkezések rendje: vendégházunkban az étkeztetés szabályozása a NÉBIH előírásai szerint működik, és a Vendégek biztonsága érdekében néhány sajátossággal rendelkezik: Reggeli: 8.00-10.00.-ig lehetséges. A vendégházban reggeli étkeztetéssel lehet foglalni, amit az ár tartalmaz. A Vendégek a konyhát főzésre nem vehetik igénybe. A Vendégeink a saját fogyasztásra szánt termékeiket Vendégek számára fenntartott hűtőben tárolhatják. A saját fogyasztásra szánt ételeket csak a külső, szabdtéri fedett konyhában kihelyezett eszközök (tányér, pohár, evőeszköz) használhatók, aminek tisztítása a Vendég feladata. Főzésre csak külön megállapodás esetén van lehetőség, térítés ellenében, amiről a konyhákban kihelyezett útmutatóról tájékozódhat. A vendégház számára fenntartott hűtőt csak a Személyzet használhatja.

Házi kedvenc: Szállásadó fogad kutyákat, macskákat, egyéb állatokat előzetes hozzájárulással, feltételekkel, térítés ellenében. Kutyák esetében 35 kg-ig 3000 Ft/éj. Macskák esetében 1500 Ft/éj felár ellenében a kutya-macska barát etikett betartásával, ami alább olvasható.

Ne legyen agresszív emberekkel és más kutyákkal szemben. Ápoltan érkezzen a vendégházban, bolhák ellen védve legyen. Hatóságilag kötelező oltásokkal rendelkeznie kell, és ezt a Gazdának bizonyítani kell tudnia. Kérjük, legyenek tekintettel a vendégház többi Vendégeire, akár két akár négylábú. Vegyék figyelembe, hogy vendégházunkban kutyákat nem kedvelő Vendégek is érkezhetnek, ezért kérjük, tartsa kontroll alatt a kutyát és ne engedje, hogy bárki felé kérés nélkül közeledjen. Ha a kutya a kertben tartózkodik, legyen szíves összeszedni, amit a kutya maga után hagy. A kutya hangos ugatással ne zavarja a pihenni vágyó Vendégeket. A kutya az étkező helyiségben nem tartózkodhat. Minden egyéb állat a Szállásadóval történt megállapodásnak megfelelően hozható be a vendégházba

Kerti tó, és környéke: A kerti tó nem fürdőzésre kialakított, vendégek számára ilyen célra nem megnyitott. A tó elsősorban a látványa, és hangulata miatt épült, nincs ellátva azokkal a biztonsági elemekkel, amely alkalmassá tenné fürdőzésre. A tó megközelítése, használata kizárólag saját felelősségre lehetséges! Kiskorú vendégek csak a Szülő(k) (velük érkezett Gondviselőjük) jelenlétében közelíthetik meg a tavat, az ezzel kapcsolatos felelősség kizárólag a Szülőket (Gondviselőt) terheli. A Vendégház nem tart felügyeletet ilyen célra. Tilos a tóba bármit beledobni, belemosni, vagy kutyát fürdetni. A tavi növényeket nem szabad leszedni, vagy háborgatni. A tóban élő békák, gőték ártalmatlanok, de nem kell őket sem bántalmazni, kiszedni. Felhívjuk a figyelmet, hogy a békák minden este koncerteznek. Száraz időben a fecskék a környéken csak ebből a tóból tudnak inni, ne zavarjuk őket ilyenkor.

Egyéb: a Vendégek és a szomszédok nyugalmának biztosítása miatt, a vendégházban 22-08 óra között tilos hangoskodni, hangosan zenét hallgatni, zenélni. Felhívjuk a figyelmét, hogy a tulajdonosnak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl: természeti csapás, jégeső, áramszünet stb.)

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából illetve a házirend megszegéséből származó károkért a Vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A Vendégek vagyontárgyiért a háziasszony felelősséget nem vállal!

Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a Vendégek hibáján kívül tönkre megy vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a háziasszonynak jelezni.Kérjük, a kedves Vendégeket olvassák el az alábbi házirendet, amely segítséget nyújt a vendégház rendeltetésszerű használatához.

Kellemes pihenést és jó kikapcsolódást kívánunk!

Tündérkert Panzió Viszák Fő utca 137.