Tündérkert Panzió

Tündérkert Panzió

Házirend

Covid-19 járvánnyal kapcsolatos ideiglenes intézkedések

A Vendégeink, és munkatársaink védelme érdekében néhány intézkedést hoztunk, ami a Házirendünket néhány pontban felülírja.

Kérünk némi megértést, és együttműködést ez ügyben, és reményünket fejezzük ki, hogy hamarosan visszatérhetünk a megszokott kerékvágásba.

- a takarítási feladatok a megszokotthoz képest több időt vesznek igénybe, ezért az érkezés némely esetben csak 15.00.-tól lehetséges. Erről értesítjük az érkezési napon a Vendégeinket

- a napi tajarítás a járványügyi helyzet teljes megszünéséig szünetel

- Csak egészséges Vendéget tudunk fogadni. Mivel nem vagyunk orvosok, ezért csak a Vendégeink nyilatkozatára hagyatkozunk, de bármilyen gyanus esetben (láz, az ismeretes tünetek bármelyike) megkérjük az érkezőt távozásra.

- a recepcióba egyszerre csak egy fő jöhet be, ha egyéb módon nem tudjuk megoldani a teendőinket: bejelentkezés, távozás, fizetés, egyéb ügyes-bajos dolgok. Törekszünk, hogy lehetőleg mindent személyes érintkezés nélkül tudjunk megoldani. Kérjük csak kártyás, vagy banki utalásos fizetési módot válasszanak!

- reggeliztetés: a hagyományos módon a büféreggeli nem megvalósítható, vagyis a Vendégek nem érintkezhetnek a büféasztallal. Ezért Mindenkit Mi szolgálunk ki, a legnagyobb körültekintéssel. A reggelit a társalgóban elhelyezett asztaloknál, a szobákban, vagy a kinti pergolánál asztaloknál van lehetőség elfogyasztani. Lehetőség van szobaszervízre is! Amennyiben indokoltnak látjuk, a reggelizetetést idősávosan oldjuk meg, amit előző este, vagy bejelentkezéskor egyeztetünk a Vendégekkel.

- az éppen érvényben lévő járványügyi szabályozásokat kérjük minden esetben tartsák be, maszk viselése, távolságtartás, viselkedési szabályok tekintetében.

Kérjük, a kedves Vendégeket olvassák el az alábbi házirendet, amely segítséget nyújt a vendégház rendeltetésszerű használatához.

Érkezés: csak előre bejelentkezett Vendégeket tudunk a vendégházba fogadni. A szállás adott nap délután 14 óra és 19 óra között foglalható el az adatlap felvétele után. A szálláshelyet az elutazási napon 10 óráig kell elhagyni.

Fizetés: a szállás kiegyenlítése a távozás napján történik az előre megbeszélt fizetési eszköz szerint. Ha valami miatt az általad előre lefoglalt időszak vége előtt távozol a szállásról, nem áll módunkban a szállásdíjat csökkenteni illetve visszafizetni.

Reggeli: Reggel 8-tól 10.30-ig szolgálunk fel kontinentális reggelit. Nagyobb létszám esetén ¾ órás idősávokban történik, elkerülve a büféasztalnál a torlódást, amit előzetesen egyeztetünk Veletek. A korán kelőknek lehetőségük van reggeli csomagot kérni, 6.30-tól, 7.30-ig. 7.30-tól nem teljes kínálatból már az asztaloknál is lehet fogyasztani. A későn kelöknek 10.30 után szintén csomagot tudunk készíteni 11 óráig. Előre megrendelt (reggel 7.30-ig) uzsonna csomagot tudunk készíteni a napközbeni étkezéshez, szendvics, zöldség, sajt, gyümölcs, joghurt, üdítő: 2800 Ft/csomag.

Internet használat: laptophoz, mobil telefonhoz ingyenes wifi internet csatlakozási lehetőséget biztosítunk.

Parkolás: A Diófa háznál zárt udvarban max. 5 autó számára. A Körtefa, és Almafa házakhoz szintén védett területen 10 autó számára, és külön két mozgássérült parkoló.

Udvar épület zárása: az udvart és az épületek bejárati ajtót nem kell zárni. Este 10 után a Személyzet zárhatja a kapukat, amit a későn visszaérkező Vendégek is a szobakulcsukkal ki tudnak nyitni.

Dohányzás: csak a kijelölt helyeken szabad a dohányozás (terasz, szalonnasütő). Tisztelettel megkérjük dohányzó Vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében, hogy az udvaron és a vendégház egész területén a csikkeket ne szórják el. Az épületben és annak bejáratától 5 méteren belül Tilos a dohányzás!

Berendezési tárgyak használata: kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát. A szobák berendezését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt a házból kivinni tilos! A bútorokat átrendezni kizárólag a tulajdonos beleegyezésével lehet.

Takarítás: a szobákat naponta takarítjuk, (amennyiben azt a Vendég kéri kihelyezett táblával) hét napnál hosszabb itt tartózkodás során 1 alkalommal ágynemű és 2 naponta törölköző csere. Az ettől eltérő igényeknek természetesen eleget teszünk felár ellenében. Megkérjük a Vendégeket, hogy a tisztaság fenntartásának érdekében a vendégházban váltócipőt használjanak, ha módjuk van rá.

Hulladékkezelés: a ház minden helyiségében található szemetes, ami a Vendégek számára is használható. Szelektív gyűjtés műanyag, fém az erre kihelyezett tárolókba kerüljenek.

Tűzrakás, bográcsozás: tűzet, rakni kizárólag a kijelölt helyen a mindenkori tűzvédelmi szabályok megtartásával lehet. Csak az erre kijelölt farakásból,szélcsendben egy vödör oltó vízzel. Tűzrakás utána kérjük, a szemetet összeszedni a parazsat leönteni.

Kerékpárkölcsönzés: vendégházunkban lehetőség van kerékpárbérlésre, aminek összege 1óra/db 800 Ft, 4óra/db 2000Ft, 8 óra/db

2 500Ft, gyermelülés/alkalom/db 500Ft. A vendégház semmilyen módon nem felelős a Vendég testi épségéért, valamint egy esetleges baleset miatt bekövetkezett sérülésekért. A nem megfelelő használatból-balesetből vagy lopásból eredő károkért teljes mértékben a kölcsönvevő a felelős.

Konyha használat, étkezések rendje: Reggeli: 8.00-10.00.-ig lehetséges. A Panzióban reggeli étkeztetéssel lehet foglalni, amit az ár tartalmaz. A Vendégek a konyhát bármilyen étel készítésére nem vehetik igénybe. A saját fogyasztásra szánt ételeket csak a külső konyhában kihelyezett eszközök (tányér, pohár, evőeszköz) használhatók, aminek tisztítása a Vendég feladata. Főzésre csak külön megállapodás esetén van lehetőség, térítés ellenében. A Panzió számára fenntartott hűtőt csak a Személyzet használhatja.

Házi kedvenc: Szállásadó fogad kutyákat, macskákat, egyéb állatokat előzetes hozzájárulással, feltételekkel, térítés ellenében. Kutyák esetében 35 kg-ig 3 000 Ft/éj. Macskák esetében 1500 Ft/éj felár ellenében a kutya-macska barát etikett betartásával, ami alább olvasható.

Ne legyen agresszív emberekkel és más kutyákkal szemben. Ápoltan érkezzen a vendégházban, bolhák ellen védve legyen. Hatóságilag kötelező oltásokkal rendelkeznie kell, és ezt a Gazdának bizonyítani kell tudnia. Kérjük, legyenek tekintettel a vendégház többi Vendégeire, akár két akár négylábú. Vegyék figyelembe, hogy vendégházunkban kutyákat nem kedvelő Vendégek is érkezhetnek, ezért kérjük, tartsa kontroll alatt a kutyát és ne engedje, hogy bárki felé kérés nélkül közeledjen. Ha a kutya a kertben tartózkodik, legyen szíves összeszedni, amit a kutya maga után hagy. A kutya hangos ugatással ne zavarja a pihenni vágyó Vendégeket. A kutya az étkező helyiségben nem tartózkodhat. Minden egyéb állat a Szállásadóval történt megállapodásnak megfelelően hozható be a vendégházba

Kerti tó, és környéke: A kerti tó nem fürdőzésre kialakított, vendégek számára ilyen célra nem megnyitott. A tó elsősorban a látványa, és hangulata miatt épült, nincs ellátva azokkal a biztonsági elemekkel, amely alkalmassá tenné fürdőzésre. A tó megközelítése, használata kizárólag saját felelősségre lehetséges! Kiskorú vendégek csak a Szülő(k) (velük érkezett Gondviselőjük) jelenlétében közelíthetik meg a tavat, az ezzel kapcsolatos felelősség kizárólag a Szülőket (Gondviselőt) terheli. A Vendégház nem tart felügyeletet ilyen célra. Tilos a tóba bármit beledobni, belemosni, vagy kutyát fürdetni. A tavi növényeket nem szabad leszedni, vagy háborgatni. A tóban élő békák, gőték ártalmatlanok, de nem kell őket sem bántalmazni, kiszedni. Felhívjuk a figyelmet, hogy a békák minden este koncerteznek. Száraz időben a fecskék a környéken csak ebből a tóból tudnak inni, ne zavarjuk őket ilyenkor.

Egyéb: a Vendégek és a szomszédok nyugalmának biztosítása miatt, a vendégházban 22-08 óra között tilos hangoskodni, hangosan zenét hallgatni, zenélni. Felhívjuk a figyelmét, hogy a tulajdonosnak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl: természeti csapás, jégeső, áramszünet stb.)

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából illetve a házirend megszegéséből származó károkért a Vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A Vendégek vagyontárgyiért a háziasszony felelősséget nem vállal!

Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a Vendégek hibáján kívül tönkre megy vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a háziasszonynak jelezni.

Kellemes pihenést és jó kikapcsolódást kívánunk

Tündérkert Panzió Viszák Fő utca 137.